OUDERKERK AAN DEN IJSSEL РDe hulpdiensten werden vannacht omstreeks ̩̩n uur gealarmeerd voor een voertuig te water op de IJsseldijk-Noord in Ouderkerk aan den IJssel.

Vanaf Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, de overkant van het water, was gebeld dat er een auto te water was geraakt. Doordat er vanaf de overkant werd gebeld, werd in eerste instantie niet de juiste locatie gemeld want eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om de IJsseldijk-West.

Een jongeman van 19 jaar is door nog onbekende reden met zijn auto rechtdoor gereden in een bocht waarna hij met zijn auto in de IJssel belandde. Gelukkig kon hij zelf uit zijn voertuig klauteren en de kant op klimmen waarna hij aan de overkant van de dijk om hulp riep bij een woning. De bewoners hoorde de jongen en namen hem in huis om hem op te laten warmen.

De ambulancedienst heeft hem onderzocht maar uiteindelijk hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis en mocht hij met zijn ter plaatse gekomen ouders mee naar huis. De brandweer en ambulancedienst konden hierop retour.

Omdat de auto al snel volledig onder water verdwenen was, was er voor de berger geen beginnen aan de auto te zoeken. De politie stelde Rijkswaterstaat in kennis en toen deze eenmaal ter plaatse was werd besloten in de loop van de woensdag een boot te laten komen met speciale apparatuur aan boord die de auto kon opsporen en daarna direct bergen. Wanneer dit precies gaat gebeuren is onbekend, helaas hebben wij hier dan ook geen beeld van.

Foto’s: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen