LEIDEN – Woensdagmiddag 9 augustus is de rij-instructeur van een motorrijdster na een ongeval aangehouden nadat deze onder invloed bleek te zijn.

Omstreeks 14:50 uur vond er bij de stoplichten op de IJsselmeerlaan ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan in Leiden een ongeval plaats tussen twee personenauto’s en een motorrijdster. De motorrijdster stond samen met een personenauto die achter haar reed stil op de weg tot het voertuig daarachter, de rij-instructeur van de motorrijdster, achterop zijn voorganger botste, door deze botsing werd de motorrijdster vervolgens van haar motor geslingerd. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft diverse personen gecontroleerd maar vervoer naar het ziekenhuis bleek in eerste instantie niet nodig. Echter bleek de motorrijdster later toch last te krijgen waarop door de politie voor de zekerheid weer een ambulance is besteld. Na een tweede controle

Zoals gewoonlijk, bij elke aanrijding, word bij automobilisten door de politie een blaastest afgenomen, zo de rij-instructeur van de motorrijdster. Tot ieder zijn verbazing bleek de rij-instructeur onder invloed van alcohol te zijn waarop hij aangehouden en meegenomen is naar het politiebureau. Omdat de rij-instructeur niet luisterde naar de bevelen van de politieagenten moesten zij de rij-instructeur bij de armen pakken en meenemen richting het politievoertuig.

Bij het ongeval hebben de twee personenauto’s flinke schade opgelopen, de schade aan de motor bleek mee te vallen. Omdat de motorrijdster geen motorrijbewijs heeft en de rij-instructeur, welke verantwoordelijk is voor de motorrijdster, aangehouden is en de motorrijdster nu dus niet verder mag rijden was de politie zo vriendelijk om haar een lift te geven.

Het voertuig van de rij-instructeur is door een berger geborgen.

Foto’s : Ingezonden Foto

Cookievoorkeuren wijzigen