GOUDA РZondagmorgen 6 augustus werd rond kwart voor vier de politie gealarmeerd voor ongeregeldheden bij caf̩ de Woodies in Gouda. Een portier zou hierbij zijn bedreigd met een vuurwapen. Razendsnel werden de zware kogelwerende vesten aangetrokken en ging men op de melding af.

Ter plaatse trof de politie inderdaad een grimmige situatie aan maar werd een vuurwapen niet aangetroffen. Wel werden er direct drie personen aangehouden.

Hoewel de situatie hiermee onder controle was, bleef het onrustig buiten op straat. Zeker toen om vier uur het café werd leeg geveegd en er veel volk op straat kwam bleven er opstootjes ontstaan. Daarnaast was wildplassen meer regel dan uitzondering en werden agenten meermaals beledigd.

Om kwart voor vijf was de politie er wel klaar mee en veegde de Goudse binnenstad, in ieder geval de Zeugstraat en de Lange Tiendeweg leeg. Hiermee keerde eindelijk de rust zo goed als terug in de stad.

In het totaal werden zes personen aangehouden. Eén voor de bedreiging met het vuurwapen, één voor mishandeling, twee mensen voor belediging van een ambtenaar in functie, één voor verstoring van de openbare orde en de laatste omdat deze gesignaleerd stond en toevallig werd aangetroffen door de politie.

Alle zes de verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex waar later bepaald zal worden hoe lang men moet blijven of wat het verdere verloop gaat zijn.

Tijdens de ongeregeldheden raakte een jonge vrouw onwel. In eerste instantie kreeg zij meermaals last van hyperventilatie waarna zij echt onwel werd. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen