HOLLANDS MIDDEN – Zaterdagavond 29 juli zal het niemand in de regio, en eigenlijk van heel Nederland, zijn ontgaan dat er vanaf begin van de avond een flinke regenstoring over de regio trok wel zware regenval veroorzaakte.

Dit zorgde al snel voor meerdere meldingen van wateroverlast in de regio Hollands Midden. De brandweer is de gehele avond al druk in de weer met o.a. ondergelopen straten, volgelopen kelders en andere weersomstandigheden meldingen. Er vielen in onze regio geen gewonden of andere heftige incidenten welke aan het weer te wijten zijn.

Hieronder vindt u een aantal fotoverslagen van meldingen uit Gouda, Bodegraven, Ter Aar, Boskoop en Leiden op een rij.

 

Straat loopt volledig blank Jan van der Heijdenstraat Gouda

De Jan van der Heijdenstraat loopt bij hevige regenval vaker blank, dit tot grote ergernis van de bewoners. Veelal liepen kelders vol of de begane grond van de woningen liepen vol. Een enkele bewoner begon de zandzakken al op te zoeken en een ander hoorde al geborrel in het toilet maar deze keer ging het net goed en kwam er geen water in de woningen terecht.

Omdat bij aankomst van de brandweer het inmiddels droog was, en het gevaar voor verder stijgen daarom was geweken, zijn zij enige tijd ter plaatse geweest in afwachting of het water uit zichzelf zou zakken. Na enige tijd werd duidelijk zichtbaar dat het riool druk bezig was het water af te voeren waarna de brandweer retour ging.

In afwachting van de komst van de hulpverleners had een bewoner de straat al afgesloten om te voorkomen dat men met hoge snelheid door het water zou rijden waardoor het bij woningen naar binnen zou kunnen lopen. De politie kwam ook ter plaatse en heeft bij het afsluiten geassisteerd.

Foto’s: Marco van Bemmel

Kweker roept hulp van brandweer in voor wateroverlast in kas, Westkanaalweg Ter Aar

De brandweer werd rond 21:15 opgeroepen voor een melding wateroverlast aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Ter plaatse bleek er een kas bij een kweker volgelopen te zijn met water. De brandweer heeft een groot gedeelte van het water uit de kas gepompt waarna men retour kon.

Foto’s: Jasper van Reenen

Brandweer assisteert bij ondergelopen straat, Beemd Boskoop

De brandweer werd om 21:06 gealarmeerd voor een wateroverlast aan de Beemd in Boskoop. Ter plaatse bleek de straat volgelopen te zijn. Ook zouden bij meerdere woningen het water van de wc’s tot de rand staan. Of het daadwerkelijk gelukt is om het waterpeil naar beneden te krijgen is onbekend.

Foto’s: Jeroen Fakkel

Wateroverlast in Kelder, Goudseweg Bodegraven

De brandweer werd om 21:35 gealarmeerd voor een wateroverlast aan de Goudseweg. Ter plaatse bleek dat er in een kelder van een woning water was gelopen, de oorzaak was hoogstwaarschijnlijk de hoge waterstand door de zware regenval. De brandweer heeft geholpen met het water wegpompen uit de kelder.

Foto’s: Lars van der Toorn

Waterlekkage in woning en winkel, Hooigracht Leiden

De brandweer werd om 21:15 gealarmeerd voor een water overlast. Ter plaatse bleek er door de zware regenval een flinke lekkage te zijn ontstaan in een woning en de ondergelegen winkelruimte. De brandweer heeft het water uit de ruimte verwijderd.

Foto’s: ingezonden

 

Cookievoorkeuren wijzigen