WADDINXVEEN – Op de A12 bij Waddinxveen werd vanmiddag voor de tweede keer vandaag een ongeval met beknelling gemeld. Ter plaatse bleek een bus over de kop te zijn geslagen en kwam op zijn dak midden op de A12 terecht.

In dit geval betrof het een speciale aangepaste bus voor een rolstoelvervoer en de bestuurder zat dan ook in een rolstoel in de bus. Hij raakte bij het ongeval bekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd.

Direct werd de volledige A12 tussen Gouda en Reeuwijk afgesloten wat voor een verkeersinfarct in Gouda zorgde.

Na ongeveer een half uur kon de bestuurder bevrijd worden. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vervolgens kon de berging van start en na wederom een half uur stond de bus weer op zijn wielen.

Nadat de bus was geborgen kwam een zogenoemde ZOAB cleaner om de hele A12 te schonen.

Na ongeveer drie uur werd de A12 gedeeltelijk weer vrijgegeven maar twee stroken bleven dicht voor reparatie van de vangrail. De oorzaak van deze eenzijdige aanrijding is onbekend en wordt onderzocht.

 

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel & Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen