GOUDA – 12 juli, acht dagen geleden om precies te zijn ging het mis. Een mobiele kraan met aanhanger was klaar met zijn werkzaamheden aan het spoor en reed via de Achterwillenseweg terug. Hoe het nu precies mis kon gaan is nog onduidelijk maar het hele gevaarte ging het water in.

In de middag even bergen, routineklus, zo gebeurd en weer klaar dacht men. Met de nadruk op dacht men want uren verstreken, dagen verstreken en een week later lag de combinatie gewoon nog te dobberen op hetzelfde plekje als waar hij een week daarvoor zijn duik nam.

De hele week werd de Achterwillenseweg afgesloten en werden voorbereidingen getroffen. Voorbereidingen, voorbereidingen en… voorbereidingen!

Vandaag, 20 juli, acht dagen later, was het dan eindelijk zover. Alles was gereed, alle voorbereidingen waren gedaan, alle rekensommen waren gemaakt.. Vandaag.. ging dat monster het water uit!

Na een hele dag ploeteren, zwemmen, hijsen en takelen moest men concluderen dat al het rekenwerk niet voor niets was. Trots keek men toe hoe het apparaat en aanhang stonden te drogen langs de waterkant.

Het apparaat werd afgevoerd waarna alle voorbereidingen weer opgeruimd konden worden en de gemiddelde Gouwenaar woensdag 25 juli éindelijk weer over de Achterwillenseweg kan lopen, fietsen, rijden en rolschaatsen!

Foto’s: Remco F. Gerritsen

 

Donderdag 13 juli:

 

Zondag 16 juli:

 

Maandag 17 juli:

 

Dinsdag 18 juli:

 

Woensdag 19 juli:

 

Donderdag 20 juli:

Cookievoorkeuren wijzigen