WADDINXVEEN  – Woensdag 12 juli werd even na middernacht een man zwaargewond aangetroffen bij de spoorwegovergang op de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen. Voorbij fietsende jongens zagen de man liggen en belde de hulpdiensten.

Vanwege de ernst van de verwondingen, onder andere een flinke hoofdwond, werd ook de assistentie van het Mobiel Medisch Team ingeroepen, dit team kwam met de traumahelikopter ter plaatse.

Nadat de man gestabiliseerd was werd deze in de ambulance gelegd en na een lange behandeling ter plaatse werd hij met spoed en onder begeleiding van een MMT-arts naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat 50 meter van waar de man lag een fiets werd gevonden maar er totaal niet duidelijk was wat er nu precies had plaats gevonden, werd de Verkeers Ongevallen Analyse gewaarschuwd. Deze hebben ter plaatse onderzoek gedaan en de fiets uiteindelijk meegenomen.

Of de man nu ten val is gekomen bij de spoorwegovergang, die eigenlijk op dit moment is afgesloten vanwege werkzaamheden of dat de man is aangereden is onduidelijk en wordt door de politie onderzocht.

Update:

Uit onderzoek is gebleken dat het hier een eenzijdig ongeval betreft. De man is met zijn fiets gevallen door een open gebroken stuk weg, zo meldt het AD.

Foto’s: Stefan Vermin & Rens de Haan

Video: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen