NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Vandaag organiseerde brandweerpost Nieuwerkerk aan den IJssel de jaarlijkse Brandweerdag met dit jaar als thema 112. Deze zogenoemde 112Dag vond plaats voor de Nieuwerkerkse brandweerkazerne dat gevestigd is op de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Naast de brandweer waren ook de politie, ambulancedienst, handhaving en de reddingsbrigade aanwezig op deze dag. Er was genoeg te zien voor jong en oud. Op het plein voor de brandweerkazerne werden meerdere demonstraties gegeven door de brandweer, politie en ambulancedienst en kon er een auto open geknipt worden met het hydraulische gereedschap wat de brandweer bij zich heeft.

De hele dag reden er twee brandweerauto’s rond waarin je een echte spoedrit kon maken met de gebruikelijke toeters en bellen en stonden er een hoop hulpverleningsvoertuigen uitgestald om van dichtbij te bekijken. Er kon een vlam in de pan geblust worden in een oefencontainer van de brandweer en ook kon je ervaren hoe het is om over de kop te gaan dankzij Veilig Verkeer Nederland. Ook kon er gekeken worden bij de ambulancedienst die uitleg gaf over hoe te reanimeren en stond er een informatiestand van Brandveilig leven. Bij de reddingsbrigade kon er een persoon te water gered worden en de kleintjes konden een race doen met brandweerwagens door er tegenaan te spuiten met water of het springkussen op. Ook in de brandweerkazerne waren er informatieve stands en kon er wat te eten en te drinken gehaald worden. Al met al en leuke en geslaagde dag.

Foto’s: Franklin Coenen.

 

Cookievoorkeuren wijzigen