REEUWIJK / GOUDA – Zondagavond 11 juni werden de hulpdiensten rond 20:15 uur massaal gealarmeerd voor een ongeval met beknelling bij Shell De Andel langs de A12 bij Reeuwijk / Gouda.

Een auto kwam met hoge snelheid van de A12 en raakte aan het begin van het terrein van de Andel de macht over het stuur kwijt. De auto schampte een stoep, reed vol in op een aantal materialen om de pomp heen, miste op een haar na de pomp zelf en klapte bovenop een andere auto.

Ten minste 1 slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens omstanders is de bestuurder van de auto aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Daarnaast is het vermoeden dat er een joint gerookt werd en deze werd vlakbij de auto aangetroffen. De bestuurder zou volgens getuigen erg agressief gereageerd hebben, een aantal auto onderdelen hebben opgeraapt en geprobeerd hebben weer te vertrekken maar dit lukte uiteraard niet.

Wanneer de auto een aantal luttele centimeters meer naar rechts had gereden was de pomp geramd en had een tweede ramp bij de Andel, welke sinds kort weer open is na de verwoestende brand, het gevolg geweest. Na het incident is door Vermeulen IM het tankstation en de parkeerplaats afgesloten.

De VOA is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Dit onderzoek zou tot ongeveer half 12 duren waarna een monteur de pomp zou komen repareren of afsluiten. Pas daarna, mogelijk rond één uur vannacht, hoopt het tankstation alles weer vrij te kunnen geven. UPDATE: Het tankstation is omstreeks half 12 vanavond weer vrijgegeven.

Ten tijden van het ongeval was erg erg druk bij pompstation De Andel en liepen er veel mensen over het terrein. Enkele getuigen waren dan ook geëmotioneerd. Dat het ongeval nog ‘zo goed’ is afgelopen mag een wonder genoemd worden.

Foto’s & Video : Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen