GOUDA – Deze middag werd de brandweer gealarmeerd voor een dier in de problemen op de Van Baerlestraat in Gouda. Ter plaatse bleek er een kat in het motorcompartiment van een geparkeerde auto te zijn gekropen na te zijn aangevallen door een hond.

Buurtbewoners hebben eerst zelf geprobeerd om de kat te bevrijden maar dit was geen makkelijke klus, hierom werd de assistentie van de brandweer gevraagd. De brandweer kwam ter plaatse en kon de kat al snel uit het motorcompartiment bevrijden. De kat zette het hem op het lopen maar kwam niet ver, een brandweerman pakte de kat vast waarna deze in een kooi werd gestopt. De kat bleek gewond te zijn geraakt en had de hulp nodig van een dierenarts. Omdat het niet bekend was wie de eigenaar van de kat was heeft de brandweer de kat meegenomen en afgegeven bij een lokale dierenarts.

Foto’s: Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen