BERGAMBACHT – Vanavond even na 22:00 werden brandweer en politie gealarmeerd voor een brand bij het bedrijf Casteleijn stroopwafels BV aan de Transportstraat in Bergambacht. Er werd binnen enkele minuten opgeschaald naar middelbrand, waarna ook brandweer Stolwijk en de OvD werden gealarmeerd. Nog geen 24uur geleden had de brandweer van Bergambacht nog de handen vol aan een middelbrand in Benedenberg. Hier ging een boerderij grotendeels verloren.

Bij de stroopwafelfabriek bleek het gelukkig minder ernstig. In het bedrijf had een oven in brand gestaan. De brandweer heeft o.a. via het dak werkzaamheden uitgevoerd en alles gecontroleerd.  Ook werd de bakkerij ontruimd. Zo’n 20-30 medewerkers stonden buiten toe te kijken.

Rond 22:30 werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Hierop mochten de medewerkers van de bakkerij het pand weer in. De brandweer van Stolwijk is wel ter plaatse geweest, maar zij zijn uiteindelijk niet ingezet. Tegen 23:00 konden de hulpdiensten inpakken en weer retour. Voor brandweer Bergambacht was dit in de afgelopen 24 uur al de zoveelste alarmering.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen