WADDINXVEEN – Aan het einde van de zondagmiddag werd de brandweer van post Waddinxveen opgeroepen voor een dier in problemen aan de Limaweg. Hier bleek een schaap in de sloot te zijn beland.

Politieagenten probeerden voor de komst van de brandweer het dier al op het droge te krijgen, maar dit was tevergeefs. Ook pogingen van het schaap zelf mislukten. Na aankomst van de brandweer, ging een aantal brandweerlieden naar de oever van de sloot en konden al snel het dier op de kant krijgen. Hierna nam het beest gelijk de benen, terug de kudde in.

Op zaterdagochtend waren de schapen op het stukje gras geplaatst, waar nodig gemaaid diende te worden. Deze schapen fungeren in die zin als natuurlijke en levende grasmaaier. Op zaterdagmiddag was er ook een melding van een schaap te water aan de Limaweg.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen