LEIDEN – Zondagavond 22 mei omstreeks 23.55 uur is er een man te water geraakt aan de Rijndijk in Leiden. Mogelijk zou er ook een tweede persoon, een vrouw te water zijn geraakt. De man is naar een woning gegaan, hier is hij opgevangen. Later werd de man met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk was de man onder invloed van drugs. De man legde meerdere, verschillende verklaringen af aan de politie over een tweede persoon. Hierop werd besloten om naar de vrouw te gaan zoeken. Hierbij assisteerde de brandweer en een politiehelikopter. Ook heeft een bewoner met een boot de brandweer geassisteerd. Ook werd de omgeving doorzocht door de politie. Zij zochten de auto van het slachtoffer.
Na een dik uur werd de zoektocht gestaakt. De politie zal verder onderzoek doen naar het tweede persoon. Hoe het kwam dat de man te water was geraakt is niet bekend.

Foto’s: Koen Jongen

Cookievoorkeuren wijzigen