KRIMPEN AAN DE LEK – Zaterdag 20 mei hield de brandweer van post Krimpen aan de Lek een open dag. Van 10:00 tot 16:00 kon jong en oud kennis maken met het werk van de brandweer. Ook waren er een ambulance en een politievoertuig aanwezig.

Er waren diverse demonstraties te bezichtigen. Zo kon het publiek zien hoe de brandweer een vlam in de pan brand blust en ook wat je vooral niet moet doen werd uitgebreid uitgelegd. Hiernaast werd uitgelegd en laten zien wat een gasontploffing door een brand kan veroorzaken. Ook werd er een demonstratie gegeven over op welke manier de brandweer een voertuig open knipt om een bekneld slachtoffer te kunnen bevrijden. Meerdere (zeer) oude brandweervoertuigen waren ook te bezichtigen.

Voor het jonge publiek waren er diverse brandweer gerelateerde activiteiten te doen. Er kon een rit in een brandweerwagen worden meegereden en ze konden bij de politie en ambulancedienst terecht voor al hun vragen en een aantal dingen zelf te ondergaan. Ook mochten zij de blauwe zwaailampen en zelfs de sirene van de hulpdienst voertuigen even aanzetten.

Hiernaast was er een informatiestand aanwezig van brandveilig leven in en om huis waar voorlichting en informatie werd gegeven. Ook werd er aandacht besteed aan het werven van nieuwe vrijwilligers.

Zo nu en dan een korte bui maar verder werd het mede door het weer een prachtige dag met veel bezoekers.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen