WOERDEN – De hulpdiensten werden vanmorgen gealarmeerd voor een ernstig incident op de Blekerijlaan in Woerden. Brandweer, politie, ambulancedienst en de traumahelikopter gingen ter plaatse.

Op de Blekerijlaan staat het oude stadhuis dat op dit moment gesloopt wordt. Omstreeks elf uur deze morgen ging het echter helemaal mis. Een gedeelte van het stadhuis stortte in en één persoon raakte hierbij vermist. De hulpdiensten gaan er vanuit dat de vermiste werknemer onder het puin ligt waarna de brandweer om assistentie vroeg van het team STH. (Specialisme Technische Hulpverlening).

Direct werden de STH teams uit Hollands Midden & Gelderland Zuid gealarmeerd en ook deze gingen met spoed ter plaatse.

Al de hele dag wordt men man en macht gewerkt om het slachtoffer te bevrijden. Helaas is er op geen enkele manier contact met het slachtoffer en dus is het de vraag of hij/zij nog in leven is.

De brandweer verwacht pas in de avonduren bij het slachtoffer te komen. Het pand staat op instorten en het is niet veilig dit zonder extra maatregelen te betreden. Mogelijk komen er grote kranen om het pand te stabiliseren.

Update:

Helaas werd tegen de avond bevestigd dat het slachtoffer was overleden. Tegen middernacht gingen de laatste hulpverleners retour en keerde de rust terug op de bouwplaats.

Foto’s: Remco F. Gerritsen

Cookievoorkeuren wijzigen