UTRECHT / WAARDER – De brandweer werd vannacht om 0:33 uur gealarmeerd voor meerdere voertuigen in brand op de Molendijk In Waarder. De locatie kon niet missen want aanrijdend zag men van afstand al een grote rookwolk. Ter plaatse bleek het te gaan om de carpoolplaats langs de A12. Hier stonden drie auto’s volledig in brand.

De brandweer heeft men man en macht gewerkt om het vuur onder controle te krijgen en na enige tijd lukte dit. Men kon niet voorkomen dat de drie auto’s volledig in de as werden gelegd en er weinig van over bleef.

Al snel werd de link gelegd met een schietpartij in Utrecht die even daarvoor had plaats gevonden. Naar verluidt ging het in Utrecht om een liquidatiepoging en zou één van de uitgebrande auto’s hierbij betrokken zijn. Dit is door de politie echter nog niet bevestigd.

Direct werd door de politie de omgeving ruim afgezet en werd de Molendijk tussen op- en afritten A12 afgesloten. De politie zal forensisch onderzoek doen. De auto’s zijn door een berger opgehaald. Onderzoek moet uitwijzen of de uitgebrande auto(‘s) daadwerkelijk betrokken zijn met het schietincident in Utrecht, dat plaats vond op de Burgemeester van Tuylkade.

De politiehelikopter heeft ook boven het incident gevlogen.

Ten tijden van het incident heeft op de A12 een snelheidsbeperking naar 70 kilometer per uur aangestaan.

De politie bevestigd dat er speciale aandacht is voor de auto die in brand stond omdat deze mogelijk is betrokken bij ‘een misdaad’. Echter kon men bovenstaand schrijven niet bevestigen. Mogelijk komt er later een update.

UPDATE POLITIE:

Schietincident Utrecht: twee verdachten aangehouden

Utrecht/ Nieuwerbrug – In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 mei heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Edisonstraat in Utrecht.

Rond middernacht kwam de melding binnen dat er schoten waren gehoord op de Edisonstraat. Politieagenten die ter plaatse kwamen troffen hulzen aan en hoorden van een getuige dat er een auto was weggereden. Ongeveer een half uur later werden drie brandende auto’s aangetroffen op een carpoolplaats bij Waarder langs de autosnelweg A12. Een politiehelikopter werd ingezet en na een zoekactie werden twee mannen van 29 en 37 jaar oud in Nieuwerbrug aangehouden. De recherche onderzoekt de aanleiding van het schietincident en de mogelijke betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten. Bij het schietincident raakte niemand gewond.

Uw tip!

Heeft u informatie over het schietincident en heeft u de politie nog niet gesproken? Geef uw informatie dan door via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook gebruikmaken van onderstaand tipformulier.

Foto’s: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen