ZEVENHOVEN – Op de vroege morgen van tweede paasdag rond 04:15 hadden twee mannen het voorzien op het pinautomaat aan het Albrechtshof in Zevenhoven. Zij waren met een explosief van plan om het rabobank automaat, welke gevestigd zit in een nagelstudio / kapsalon, op te blazen. Politie, brandweer en de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) kwamen ter plaatse.

Een passerende beveiliger, welke aan het surveilleren was, zag twee mannen vreemd gedrag vertonen bij het automaat. Bij het zien van de beveiliger gingen zij er vandoor op een witte scooter. De beveiliger schakelde de politie in en vervolgens werd ook de brandweer en de EOD opgeroepen.

Een tiental woningen werd ontruimd en de bewoners werden opgevangen in het plaatselijke dorpshuis. De EOD is met onder andere een robot op onderzoek uitgegaan. Er werd een explosief aangetroffen en deze is uiteindelijk onschadelijk gemaakt.

Rond half acht werd de omgeving weer vrijgegeven. De geldautomaat liep uiteindelijk lichte schade op.

De politie Kaag en Braassem zoekt getuigen die vannacht of afgelopen dagen verdachte omstandigheden rondom het automaat hebben gezien en verzoekt deze mensen zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan via 0800-7000. Ook kan men via een privebericht op de facebook van politie Kaag en Braassem hun tips doorgeven.

Foto’s: Marco Carels

Cookievoorkeuren wijzigen