LEIDSCHENDAM РBij een ongeval tussen een personenwagen en een vrachtwagen op de A4 richting Rotterdam, ter hoogte van Leidschendam, zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt. De hulpdiensten kregen even na ̩̩n uur een melding dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden op de A4. Hierop zijn direct meerdere ambulances, traumahelikopter, brandweer en politie eenheden ter plaatse gegaan. Hoewel Leidschendam onder de regio Haaglanden valt, kon Hollands Midden in dit geval de snelste hulp bieden. Zo werd onze regio mee gealarmeerd.

Bij aankomst bleek het incident minder ernstig dan gedacht, twee gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter is korte tijd geland op de A4, maar de inzet van het Mobiel Medisch Team bleek niet noodzakelijk. Ten tijde van het ongeval waren de twee rechter rijstroken afgesloten, wat voor een flinke file in de richting van Delft zorgde.

Een persoon is aan de kant gezet omdat hij met een zwaailicht op zijn dak achter de berger aan langs de file reed. Een BOA van Rijkswaterstaat heeft hem hiervoor bekeurd.

Nadat de gewonden naar het ziekenhuis waren vervoerd werd de middelste rijstrook vrijgegeven, toen de berger de auto had meegenomen werd de gehele rijksweg weer vrijgegeven.

Vermoedelijk is een rijstrookwissel door één van de voertuigen (verderop wordt de rijbaan gescheiden naar een hoofd- en parallelrijbaan) de oorzaak van het ongeval.

Foto’s & Tekst: Regio15 – Nick van Mourik en Dejan Jeremic

Cookievoorkeuren wijzigen