NIEUWKOOP – De hulpdiensten werden omstreeks half vier vannacht gealarmeerd voor een gebouwbrand aan het Kennedyplein in Nieuwkoop. Er zou brand woedden bij de Rabobank.

Ter plaatse bleek al snel dat het weer raak was. Een geldautomaat was opgeblazen waarbij de schade er niet om loog. Het dak smeulde nog wat na maar werd niet geblust door de brandweer in verband met mogelijk aanwezigheid van explosieven.

De politie zet de omgeving af en zal uitgebreid onderzoek gaan verrichten.

De politiehelikopter heeft mee gezocht naar de dader of daders die gevlucht zijn op een scooter. Helaas is er geen verdachte meer aangehouden.

De EOD heeft onderzoek gedaan bij de pinautomaat en de ambulance stond stand-by.

De bank is tot nader order gesloten.

Update politie:

Nieuwkoop – Bij de politie kwam op donderdag 30 maart omstreeks 03.30 uur de melding binnen dat er een plofkraak had plaatsgevonden bij de Rabobank aan het Kennedyplein.

Getuigen hoorde omstreeks 03.30 uur een harde knal waarbij de gevel van het pand ernstig beschadigd raakte. Twee mannen gingen er na de plofkraak vandoor op een scooter in de richting van de rotonde aan de Churchilllaan.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die donderdagochtend omstreeks 03.30 uur iets gezien of gehoord hebben wat mogelijk met de plofkraak te maken heeft. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche Gouda via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Nieuwkoop E.O.
Volg Nieuwkoop E.O. op Twitter & Facebook!

Cookievoorkeuren wijzigen