STOLWIJK / OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Omstreeks 12 uur van woensdag op donderdagnacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water aan de IJsseldijk-Noord in Ouderkerk aan den IJssel. Ter plaatse trof men niks aan en werd een grote zoektocht begonnen. Deze ging van Ouderkerk door Lageweg naar Gouderak, Stolwijk en Gouda maar na een uur moest men constateren dat er nergens een auto was te vinden. Op dat moment stonden alle hulpdiensten verzameld op de Beijerscheweg en vanuit daar werd de zoektocht beëindigd.

Nog geen 5 minuten waren de brandweerlieden weer op de kazerne of opnieuw ging het alarm. Dit maal melding voertuig te water op de Bosweg in Stolwijk, circa 500 meter van de plek vandaar waar de hulpdiensten hun zoektocht waren gestopt. Eenmaal hier ter plaatse bleek het raadsel opgelost. Er werd een auto op zijn kop in het water aangetroffen. Inmiddels was de bestuurder uit zijn voertuig geklommen en begon de brandweer aan het controleren of er nog meer inzittenden waren. Zo gingen duikers het water in en kon het hulpverleningsvoertuig van Gouda met de kraan de auto optillen. Er werd niemand meer aangetroffen. Rustig aan konden de hulpdiensten weer retour en heeft een berger de auto uit het water getakeld.

Hoe de grote verwarring tussen de locaties precies is ontstaan is onbekend. Ongeveer 3 uur na de eerste melding keerde de rust in de Krimpenerwaard weer terug.

Update:

Het mysterie is voor ons inmiddels ook opgelost. De man raakte aan de Bosweg te water en wist zelf wonder boven wonder uit zijn auto te komen. De man is, nadat hij het voertuig had verlaten, gaan lopen en heeft uiteindelijk op de IJsseldijk-Noord in Ouderkerk de hulpdiensten gebeld en zijn verhaal gedaan. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen op de IJsseldijk bleek dus dat de auto daar niet lag en wist de bestuurder zich te herinneren dat de auto ergens in de omgeving van de Beijerscheweg moest liggen. De hulpdiensten zette vervolgens koers richting de Beijerscheweg maar troffen, zoals eerder gemeld hier ook niks aan. Uiteindelijk trof een toevallige voorbijganger de auto aan op de Bosweg en belde opnieuw de hulpdiensten. De rest van het verhaal hebben we reeds gemeld.

De bestuurder is in Ouderkerk uiteindelijk door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en is daarmee zijn rijbewijs kwijt geraakt. Echter, de bestuurder had zelf een andere lezing van het verhaal. Hij zou na het ongeval naar het huis zijn vertrokken. Daar, van de schrik bekomen, zou hij alcohol hebben genuttigd en de politie hebben gebeld. Van een heterdaad zou geen sprake zijn waarmee de man verklaard de alcohol niet vóór maar ná het ongeval te hebben gedronken. Verder politieonderzoek zal verder moeten uitwijzen of de man schuldig is aan rijden onder invloed of dat hij de waarheid heeft gesproken.

 

Foto’s & Video: Rens de Haan & Marco van Bemmel

 

Melding Ouderkerk aan den IJssel:

 

Melding Stolwijk:

Cookievoorkeuren wijzigen