KATWIJK – De brandweer werd vandaag gealarmeerd voor een brandgerucht bij het gezondheidscentrum aan het Zeehosplein in Katwijk. In eerste instantie ging alleen de tankautospuit met spoed ter plaatse maar enkele minuten laten werd ook de autoladder ter plaatse gevraagd.

Er leek de brand te woedden in de schoorsteen van het complex en de Officier van Dienst werd ook ter plaatse gevraagd. Uiteindelijk een half uurtje later werd een tweede tankautospuit ter plaatse gevraagd waarmee werd opgeschaald naar middelbrand.

Alle aanwezigen in het gezondheidscentrum zijn naar buiten begeleid en elders opgevangen.

Uiteindelijk bleek door onbekende oorzaak rook te zijn vrijgekomen uit de op palletgestookte verwarmingsinstallatie. Geen brand gelukkig. Al snel konden alle aanwezigen het pand weer betreden en is de brandweer retour kazerne gegaan aldus brandweer Hollands Midden.

Foto’s: Andre Vink

Cookievoorkeuren wijzigen