REEUWIJK – Even in de tuin wat riet verbranden, weer uitmaken en de klus is geklaard. Zo leek het maar vanmiddag liep dat niet goed af. Een bewoner aan de Lecksdijk verbrande wat riet in zijn tuin maar nadat hij het uit had gemaakt en weg was gegaan is het riet weer gaan smeulen en vloog de boel opnieuw in brand.

Door de wind werd het vuur uiteindelijk naar een buurman gedreven en daar vloog een grote stapel hout in brand. Een grote zwarte rookwolk was in de verre omtrek te zien.

Door snel en kordaat optreden van de brandweer kon overslag naar een 10KV electriciteitshuisje en carport met bijbehorende auto worden voorkomen. Wel beschadigd het huisje en Stedin heeft een aggregaat geplaatst.

Na flinke tijd blussen en meerdere na controles kon met retour kazerne.

Foto’s: Tim de Knikker & Ingezonden

Cookievoorkeuren wijzigen