WADDINXVEEN – Woensdagochtend 22 maart werden rond 10 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een ammoniaklucht aan de Distributieweg in Waddinxveen.

De brandweer, ambulance, politie en een adviseur gevaarlijke stoffen zijn met spoed ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De brandweer heeft binnen metingen verricht om te kijken hoe hoog de concentraties waren en waar de ammoniak vandaan is gekomen. De ter plaatse gekomen ambulances hebben enkele aanwezige medewerkers gecontroleerd. Deze medewerkers hebben mogelijk de ammoniak ingeademd.

Waar de lucht exact vandaan kwam is bij ons niet bekend.

UPDATE:

Inmiddels is ons duidelijk dat de lucht geen ammoniak betrof maar er zwaveldioxide vrijkwam uit een accu in de ruimte waar de chauffeurs zich tijdens het lossen bevonden. Meerdere mensen zijn ter plaatse gecontroleerd door de ambulancedienst en uiteindelijk is één chauffeur met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Na twee dagen mocht hij het ziekenhuis weer verlaten en maakt het naar omstandigheden goed laat hij ons weten.

Cookievoorkeuren wijzigen