WADDINXVEEN – De brandweer van post Waddinxveen werd op zaterdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een brandgerucht aan het Gouweplein. Het bleek echter te gaan om het Tussenzicht, welke gelegen is in winkelcentrum Gouweplein. Bij de roltrap kwam rook vrij.

De brandweerlieden zijn direct met een onderzoek begonnen en hebben daarbij de roltrap enigszins gedemonteerd om bij het probleem te kunnen komen. Met de warmtebeeldcamera werd bij de motor een hoge temperatuur gemeten. De elektriciteit is daarop ook van de roltrap afgehaald. Hierna begon de temperatuur al te dalen. Uiteindelijk ging het om een technisch mankement waardoor de motor oververhit raakte en er rook vrijkwam. Een monteur zal het euvel gaan verhelpen.

Foto’s: Rob de Jong

En tijdens het wachten op de monteur was er tijd om alvast een jonge Waddinxvener als brandweerman te werven.

Cookievoorkeuren wijzigen