GOUDA – Maandag op dinsdagnacht omstreeks kwart voor drie reed een politie surveillance voertuig op de Sportlaan in Gouda. Daar kwam in tegenovergestelde richting een bestuurder met zijn Volkswagen Golf de agenten tegemoet. Nadat ze elkaar gepasseerd waren besloten de agenten te keren en de bestuurder op dit nachtelijke tijdstip aan een controle te onderwerpen.

Toen de bestuurder van de Volkswagen zag dat de agenten keerden, twijfelde hij geen moment en gaf vol gas. De agenten zette direct de achtervolging in die bij elkaar paar een paar minuten heeft geduurd. De bestuurder van de Volkswagen reed met hoge snelheid de Voorwillenseweg op. Een te hoge snelheid, dat bleek nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor, onder andere een boom raakte, even van links naar rechts slipte en vervolgens in het water terecht kwam.

De bestuurder klom uit zijn voertuig in een poging zijn vlucht te voet voort te zetten, echter goed en wel uit zijn auto stonden daar de Goudse politiemannen hem vrolijk op te wachten. De bestuurder is aangehouden en zal voor meerdere overtredingen zich moeten verantwoorden.

De brandweer werd hierop ter plaatse gevraagd omdat niet met zekerheid gesteld kon worden dat de man alleen in zijn auto zat. De ter plaatse gekomen brandweerduikers hebben het voertuig binnenste buiten gekeerd en ook is de auto door de kraan op het hulpverleningsvoertuig opgetild om ook onder het voertuig te zoeken. Nadat bleek dat er geen sprake was van een tweede persoon kon alles weer worden ingepakt en ging men retour kazerne. Ook de ambulancedienst die stand-by stond kon onverrichter zaken retour.

De ter plaatse gekomen berger hoefde het voertuig alleen nog maar achterop zijn auto te zetten waarna de rust na zo’n twee uur weer wederkeerde op de Voorwillenseweg.

Waarom de man er precies vandoor ging is nog niet bekend.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen