WADDINXVEEN – Woensdagmorgen 15 februari omstreeks 5:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Tweede Bloksweg in Waddinxveen. Brandweer, politie, ambulancedienst en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Eenmaal op de plaats van het incident bleek het direct foute boel.

Een auto, rijdend op de Beijerincklaan, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, reed door het gras, ramde achtereenvolgens een elektriciteitskast, een paal, een boom en kwam vervolgens op zijn kant tegen een boom tot stilstand op de naastgelegen Tweede Bloksweg. De bestuurder wist zelf uit het voertuig te komen, maar de bijrijder bleek op slag dood.

De ambulancedienst en het personeel van het Mobiel Medisch Team hebben zich ontfermd over de bestuurder waarna deze is aangehouden door de politie.

Urenlang bleven de Beijerincklaan – N453 en de Tweede Bloksweg afgesloten voor verkeer en werd het verkeer over de naastgelegen IJsermanweg geleid. De politie heeft het ongeval uiteindelijk afgeschermd met daarvoor bestemde hekken waarna het slachtoffer uit het voertuig is gehaald en het wrak is geborgen.

Hoe het in Waddinxveen deze morgen zo mis kon gaan wordt onderzocht.

112HM heeft de intern afgesproken zes uur wachttijd gehanteerd met het plaatsen van dit item in verband met de ernst van de situatie. Dank voor uw begrip.

Daarnaast wenst 112HM hierbij betrokkenen en nabestaanden veel sterkte.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen