GOUDA – Dinsdagmorgen 17 januari werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een vrachtwagen op de Goudse Poort in Gouda. Bij het Shell tankstation zou een vuilniswagen in brand staan. Eenmaal ter plaatse bleek dat er van brand geen sprake was.

De chauffeur reed het terrein van het tankstation op en bemerkte rook bij zijn rechter voorwiel. De chauffeur was kordaat genoeg om de vrachtwagen nog achteruit onder de overkapping van het benzinestation te rijden en vervolgens is met een poederblusser van het tankstation het wiel gekoeld. Na een aantal controles van de brandweer bleek er geen sprake van brand maar een vastgelopen rem.

De hulpdiensten konden hierop retour. Het Shell tankstation is korte tijd afgesloten geweest. Bij de melding kwam direct het incident bij Shell de Andel weer in gedachten maar gelukkig bleek het dit maal mee te vallen en heeft de chauffeur uitstekend gehandeld.

Foto’s: Rens de Haan

Cookievoorkeuren wijzigen