WADDINXVEEN – Op zaterdagmiddag werd de brandweer van post Waddinxveen gealarmeerd voor een OMS melding in de parkeergarage aan de Oude Dreef. De melding kwam binnen voor de ingang aan de Marktstraat, maar uiteindelijk bleek er wat loos te zijn bij de ingang vanaf de Doorsteek.

Brandweer en politie gingen op onderzoek uit, onder andere bij de deur die bij de laatstgenoemde ingang niet meer open ging. Uiteindelijk bleek het te gaan om vuurwerk dat was afgestoken waardoor het brandalarm was afgegaan. Hierdoor ontstond er overlast voor het publiek; automobilisten konden de garage niet meer in en ook de toegangsdeur onder de Tussenzicht ging niet meer automatisch open. Daarnaast was er enig geluidsoverlast in de garage zelf door de afzuiging. Ook het verkeer had last van dit incident; doordat auto’s de garage niet meer in konden liep het verkeer tot aan de Kanaaldijk vast. Nadat de hulpdiensten retour gingen, was de beheerder van de garage druk bezig om alles te resetten.

Foto’s: Rob de Jong

oms-garage-wdn-01 oms-garage-wdn-02 oms-garage-wdn-03 oms-garage-wdn-04 oms-garage-wdn-05 oms-garage-wdn-06

Cookievoorkeuren wijzigen