KAAG EN BRAASSEM – Woensdagmorgen 9 november is er een ongeluk met gevaarlijke stoffen gebeurd bij een bedrijf op de Waaier. Hierbij zijn negen gewonden gevallen in het bedrijfspand, welke gespecialiseerd is in sushi.

Hierbij zijn, volgens de politie, gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het industrieterrein is deels afgesloten. Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen en ter plaatse gegaan. Meerdere medewerkers van het bedrijf zouden de gevaarlijke stoffen hebben ingeademd. Vier medewerkers werden onwel en gingen naar de huisartsenpost. Onderweg verergerde hun situatie en zijn alle vier door ambulances opgehaald op de Kruisweg in Woubrugge.

In het pand raakten nog zeker vijf mensen dusdanig onwel dat zij per ambulance vervoerd moesten worden. Alle negen medewerkers zijn overgebracht naar het LUMC. De brandweer kon nog niks zeggen om welke stof het ging. Er worden op dit moment nog metingen verricht.

Foto’s : Rob de Jong

De situatie aan de Kruisweg in Woubrugge

stank-grip-1-wbe-lmn-1 stank-grip-1-wbe-lmn-2 stank-grip-1-wbe-lmn-3 stank-grip-1-wbe-lmn-4-1 stank-grip-1-wbe-lmn-5 stank-grip-1-wbe-lmn-6 stank-grip-1-wbe-lmn-7

 

De situatie bij het bedrijfspand in Leimuiden

stank-grip-1-wbe-lmn-8 stank-grip-1-wbe-lmn-9 stank-grip-1-wbe-lmn-10 stank-grip-1-wbe-lmn-11 stank-grip-1-wbe-lmn-12 stank-grip-1-wbe-lmn-13 stank-grip-1-wbe-lmn-14

Cookievoorkeuren wijzigen