Gouda - Vandaag hield de reddingsbrigade een regionale oefening. Deze werd gehouden op een boot van het Zeekadetkorps Gouda genaamd de “Freyr”. Deze boot ligt aangemeerd op de hoek van de Nijverheidsstraat met de Nieuwe Gouwe West Zijde in Gouda.

Deze oefeningen worden sinds vorig jaar jaarlijks gehouden, vorig jaar werd de oefening in Leiderdorp gehouden. De reddingsbrigades van Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Waddinxveen, Noordwijk en Katwijk doen mee aan deze oefeningen met als doel het oefenen van het verlenen van eerste hulp bij ongevallen op het water en oefenen zij met de communicatie onder elkaar om daar verbeterpunten in te vinden.

Het scenario speelde zich vandaag af op de eerder genoemde “Freyr”. De boot had een aanvaring gehad en daarbij vielen meerdere slachtoffers. De reddingsbrigades gingen met elkaar op de boot af en hebben samen de slachtoffers eerste hulp verleend waarna de slachtoffers van de boot getild werden met een kraan om daarna getransporteerd te worden met een boot van de reddingsbrigade. Ook was er nog iemand vermist, hier werd ook nog naar gezocht. Toen alle slachtoffers geholpen en van de boot gehaald waren was de regionale oefening ten einde.

Foto’s: Franklin Coenen

dsc_0002-kopie dsc_0003-kopie dsc_0006-kopie dsc_0007-kopie dsc_0008-kopie dsc_0011-kopie dsc_0015-kopie dsc_0016-kopie dsc_0017-kopie dsc_0018-kopie dsc_0019-kopie dsc_0020-kopie dsc_0022-kopie dsc_0025-kopie

*Plons* Oeps, man overboord!.. Gelukkig was de reddingsbrigade in de buurt!

dsc_0026-kopie dsc_0029-kopie

 

Cookievoorkeuren wijzigen