GOUDA – Maandagmorgen 19 september is er rond 4:30 uur een knal waargenomen bij de Albert Heijn aan de Markt in Gouda.

De brandweer en politie zijn met spoed ter plaatse gekomen. Bij aankomst werd meteen een onderzoek ingesteld, al snel bleek er weinig ernstigs aan de hand. De knal zou voor zo ver bekend afkomstig zijn van een koel installatie. De brandweer heeft op het dak en in de winkel verschillende metingen verricht. Uit de metingen zijn op het dak kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen gemeten. De concentraties waren zo klein dat er geen gevaar was.

De knal zou afkomstig ziin geweest uit een koelruimte. In de ruimte is iets kapot gesprongen waardoor er CO2 gelekt is. De gelekte CO2 werd door een machine op het dak geloosd. Dit heeft het geluid veroorzaakt waarop de hulpdiensten gealarmeerd zijn. Een monteur van het koelbedrijf is ter plaatse gekomen om de installatie te repareren.

Foto’s : Ricardo Ernst

20160919045424.jpg

20160919045425.jpg

Cookievoorkeuren wijzigen