WADDINXVEEN – Op maandagavond zag een bewoonster van het appartementencomplex Promenade / Tussenzicht rook uit de grond komen. Rond dezelfde tijd had een andere bewoner een brandlucht in huis. Om die reden werd de brandweer gebeld en die kwam ter plaatse voor de melding van een brandgerucht.

De brandweerlieden haalden een aantal tegels uit de grond nabij het gat waar de rook uit kwam. Hierop werden meerdere sigaretten gevonden, welke niet allemaal goed uit waren op het moment dat ze werden weggegooid. Een deel van het isolatiemateriaal had daardoor licht gesmeuld. Dit was dan ook de bron van de rook en de brandlucht. De brandweer heeft het verbrande isolatiemateriaal verwijderd en er een emmer water overheen gegooid. Daarna kon men terug naar de kazerne.

Als dit niet was opgemerkt, had het wellicht slechter kunnen aflopen voor het appartementencomplex en onderliggende winkels.

Foto’s: Rob de Jong

brandgerucht-tussenzicht-wdn-01 brandgerucht-tussenzicht-wdn-02 brandgerucht-tussenzicht-wdn-03 brandgerucht-tussenzicht-wdn-04 brandgerucht-tussenzicht-wdn-05 brandgerucht-tussenzicht-wdn-06 brandgerucht-tussenzicht-wdn-07

Cookievoorkeuren wijzigen