NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Maandagmorgen 8 augustus even voor 8 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Doortocht. In het pand is onder andere een locatie van het Groene Hart Ziekenhuis gevestigd.

Na aankomst was het onduidelijk waar de brand precies was. Men heeft lange tijd gezocht en schaalde op voor extra mankracht. Er is lang gezocht met o.a. de warmtebeeldcamera. Na ruim een uur kon de oorzaak worden gevonden; in een luchtbehandelingssysteem was een v-snaar kapot gegaan en was gaan branden. Hierdoor ontstond in grote delen van het pand rookontwikkeling. Na deze vondst kon de brandweer al snel inpakken. Men kreeg binnen nog wel een kopje koffie.

Foto’s: Rob de Jong

Middelbrand Doortocht NAY 01 Middelbrand Doortocht NAY 02 Middelbrand Doortocht NAY 03 Middelbrand Doortocht NAY 04 Middelbrand Doortocht NAY 05 Middelbrand Doortocht NAY 06 Middelbrand Doortocht NAY 07 Middelbrand Doortocht NAY 08 Middelbrand Doortocht NAY 09

Ook bij een brand moet het haar van een brandweerman goed zitten:

Middelbrand Doortocht NAY 10

Cookievoorkeuren wijzigen