REEUWIJK РDe hulpdiensten werden van donderdag op vrijdagnacht even voor ̩̩n uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Veldzoom in Reeuwijk. Toen men amper vijf minuten na melding al ter plaatse kwam was de rook al goed zichtbaar.

De bewoonster van de woning werd wakker en liep naar beneden. Hier ontdekte zij de brand waarna zij weer naar boven vluchtte en via het balkon naar buiten kwam. Hier probeerde zij de hulpdiensten ter alarmeren wat niet helemaal lukte. Nadat mevrouw om hulp riep werd dit door de buren opgemerkt. Deze hebben uiteindelijk de hulpdiensten kunnen waarschuwen en de vrouw van het balkon kunnen halen.

Al snel was de woning gevuld met rook waarna dit via de ramen naar buiten kwam. De ter plaatse gekomen brandweer moest de deur forceren om binnen te komen en terwijl men dit deed en de brand dus zuurstof kreeg laaide deze flink op. De brandweer schaalde hierbij op naar middelbrand. Het pand werd uiteindelijk zowel via de voordeur als het balkon betreden waarna de brandweer al snel een einde kon maken aan de brand.

Het lijkt er op dat de brand in de keuken is begonnen en hoewel de brand circa een kwartier na melding al onder controle was, bleek de schade in de woning aanzienlijk.

Uiteindelijk is ook een ambulance ter plaatse gekomen ter controle van de bewoonster. Hoe de brand exact ontstaan is, is onbekend en zal worden onderzocht.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (1) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (2) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (3) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (4) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (5) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (6) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (7) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (8) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (9) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (10) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (11) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (12) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (13) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (14) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (15) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (16) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (17) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (18) Middelbrand Veldzoom Reeuwijk (19)Middelbrand Veldzoom RWK (2)Middelbrand Veldzoom RWK (3)Middelbrand Veldzoom RWK (4)Middelbrand Veldzoom RWK (5)

Cookievoorkeuren wijzigen