WADDINXVEEN – Donderdagmorgen 14 juli heeft er op de Kanaaldijk een ongeval plaatsgevonden waarbij een bestelbusje en een vrachtwagen waren betrokken. De brandweer werd ook vrij snel gealarmeerd omdat de vrachtwagen flink wat diesel lekte. Na het ongeval, nabij de werkzaamheden voor de nieuwe Amaliabrug van de A12, werd een graafmachine ingezet om zand over de diesel te gooien. Ook werd er een teil onder de tank van vrachtauto geplaatst om de diesel op te vangen. De brandweer heeft een groot vat neergezet waarin de diesel kon worden gedeponeerd.
De bestuurder van het busje raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden. De N454 werd na het ongeval, waarvan de oorzaak onbekend is, afgesloten tussen de Noord Ringdijk en de Zuidelijke Rondweg. De lading van de vrachtwagen werd door een collega opgehaald om alsnog naar de plaats van bestemming te brengen. Door de lekkende diesel zal de weg gereinigd en waarschijnlijk gefreesd moeten worden. Hierdoor zal er voorlopig nog meer verkeersoverlast blijven op dit stuk van de Kanaaldijk.

Foto’s : Rob de Jong

Ongeval met diesellekkage WDN 01 Ongeval met diesellekkage WDN 02 Ongeval met diesellekkage WDN 03 Ongeval met diesellekkage WDN 04 Ongeval met diesellekkage WDN 05 Ongeval met diesellekkage WDN 06 Ongeval met diesellekkage WDN 07 Ongeval met diesellekkage WDN 08 Ongeval met diesellekkage WDN 09 Ongeval met diesellekkage WDN 10 Ongeval met diesellekkage WDN 11 Ongeval met diesellekkage WDN 12

Cookievoorkeuren wijzigen