NOORDWIJK – Donderdagavond 19 mei is omstreeks 21:40 uur de brandweer van Noordwijk opgeroepen voor een buitenbrand achter het Alexander Hotel aan de Oude Zeeweg te Noordwijk.

Ter plaatse was er door een voorbijganger een brandje gesignaleerd. Toen deze ging kijken trof deze een Engelstalige man aan. Na gevraagd te hebben wat deze man hier aan het doen was gaf deze antwoord dat hij zijn laatste dagje Noordwijk aan het vieren was met een biertje en een vreugdevuurtje.

De voorbijganger belde hierop de brandweer en haalde een blusdeken om het vuur te doven. Toen de voorbijganger terug kwam liep de brandstichter weg.

De medewerkers van eethuis Coppers hebben verschillende emmers water gevuld om het vuurtje te blussen. Ook de politie welke ter plaatse was gekomen heeft een brandblusser leeggespoten en de brandweer heeft uiteindelijk de allerlaatste smeulende resten geblust.

De politie is uiteindelijk op zoek gegaan naar de brandstichter, of deze is aangetroffen is niet bekend.

Foto’s: Menno Plug


Cookievoorkeuren wijzigen