GOUDA – Deze avond werd de politie gealarmeerd voor een overval op de Walestraat in Gouda. Ter plaatse is er door 4 jongens een overval gepleegd op de avondwinkel op de Walestraat.

In de winkel is de eigenaar met een groot mes bedreigd door 1 van de jongens. De vier jongens gingen er vervolgens vandoor. De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de verdachten is : 2 verdachten droegen donkere kleding, mogelijk joggingkleding. 1 verdachte droeg grijze joggingbroek, sportschoenen, wit joggingvest met capuchon over zijn hoofd. de laatste verdachte droeg een grijze Adidas broek met witte strepen, een groen regenjack met oranje capuchon en blauwe baseballpet.

Bent u getuige of heeft u informatie. dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844

Update 19-05-2016

Politiepersbericht:

Vier jonge Gouwenaren aangehouden voor overval op avondwinkel

Gouda – De politie heeft woensdag 18 mei vier Gouwenaren van 14, 14, 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een avondwinkel aan de Walestraat. De verdachten worden vrijdag 20 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie kwam de verdachten al snel op het spoor mede door camerabeelden en getuigenverklaringen. Vier jongens namen maandag 16 mei om 17.00 uur rookwaren weg uit de avondwinkel aan de Walestraat. De eigenaar van de winkel probeerde dit nog te voorkomen.

Worsteling

De eigenaar van de winkel zag een groep jongens bij de winkel hangen en zag even later dat ze de winkel binnen kwamen. Een van de jongens liep direct door naar een stelling  waar hij rookwaren in een tas deed. De eigenaar liep naar de eerste jongen, maar werd door een andere jongen met een mes bedreigd. Hierop ontstond een worsteling waarbij de eigenaar wel kans zag de tas af te pakken. De jongens zijn daarna snel de winkel uitgerend in de richting van de Spieringstraat. Later bleek dat er toch nog tien pakken sigaretten waren buitgemaakt.

Foto’s: Lars van der Toorn

overval walestraat gda ^LT (1) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (2) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (3) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (4) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (5) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (6) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (7) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (8) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (9) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (10) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (11) [#112hm.nl] overval walestraat gda ^LT (12) [#112hm.nl]

Cookievoorkeuren wijzigen