NOORDWIJK – Zondagavond 15 mei is omstreeks 22:15 uur een automobilist door nog onbekende reden de macht over het stuur verloren en tot stilstand gekomen tegen een boom aan de van de Mortelstraat in Noordwijk.

Diverse hulpdiensten zijn met spoed uitgerukt om hulp te verlenen. Omstanders hebben eerste hulp verleend totdat de politie en ambulance ter plaatse waren. Het slachtoffer is door de ambulancedienst uit het voertuig gehaald en voor behandeling in de ambulance gelegd. De brandweer is ter plaatse gekomen om de motorkap van het voertuig open te breken om vervolgens de auto veilig te kunnen stellen. De boom is in stukken gezaagd en aan de weg gelegd, hierna konden de brandweerlieden weer retour naar de kazerne.

Het slachtoffer is lichtgewond geraakt bij de aanrijding en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel is het slachtoffer meegenomen naar het politiebureau om een blaastest af te leggen.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen. Een deel van de Van de Mortelstraat was ten tijden van het ongeval afgesloten voor al het verkeer, omstreeks 23:15 uur is de weg weer vrijgegeven.

Update 01:58 uur

Omstreeks 01:20 uur is er een ambulance opgeroepen voor een incident op straat voor het politiebureau op de Duinwetering in Noordwijk. Hier bleek de bestuurster toch nog klachten had gekregen. De ambulancedienst heeft de bestuurster van de auto na onderzoek in de ambulance toch vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Menno Plug

 

Update melding Duinwetering Noordwijk

Cookievoorkeuren wijzigen