NOORDWIJKERHOUT –  Vrijdagavond 13 mei omstreeks 20:45 uur zijn diverse politie eenheden gealarmeerd voor een overval op een Lidl filiaal aan de Dorpsstraat in Noordwijkerhout.

Direct na de overval is er een grote zoekactie gestart naar een of meerdere verdachten. Uiteindelijk zijn er in de omgeving van de Anemoonweg in Noordwijkerhout drie aanhouding verricht. Of er wat buit is gemaakt bij de overval is voor alsnog onbekend. De politie heeft op de Anemoonweg in Noorwijkerhout een ”Plaats Delict” gemaakt na aanleiding van de overval. De politie onderzoekt de zaak.

Update Persbericht Politie

Signalement
Het gaat om een jongeman. Hij droeg tijdens de overval een zwarte sjaal of bivakmuts voor zijn gezicht. Verder had hij een grijze sweater met capuchon, een donkere spijkerbroek en sneakers aan. 

Agenten hielden rond 21.15 uur op de Anemoonweg een scooter met daarop twee personen aan. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Noordwijkerhout. Een van hen voldeed aan het signalement. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees al snel uit dat de jongens niet betrokken waren bij de overval op de Lidl. Zij zijn nog dezelfde avond in vrijheid gesteld.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze overval. Op dat moment waren meerdere klanten in de winkel aanwezig. Met hen wil de politie in het bijzonder graag spreken. Wellicht heeft u belangrijke informatie. Maar ook mensen die iets over de vluchtroute van de dader kunnen vertellen wil de politie graag spreken. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de recherche van Noordwijkerhout, via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s : Menno Plug & Koen Jongen

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen