BODEGRAVEN – Woensdagmiddag 11 mei door heldhaftig optreden van omstanders is een verdachte aangehouden voor een poging tot inbraak aan de Noordzijde te Bodegraven.

Omstanders kregen de twee verdachten in de gaten kregen. Zij werden getipt dat op de Noordzijde een ruit was ingegooid. Al snel volgde het alarm wat afging. De buurtbewoners gingen snel die kant op en zagen inderdaad twee personen weglopen. Bij het vragen wat zij in deze buurt deden, gingen ze er snel vandoor. Al snel werden de personen vastgehouden. Na meerdere worstelingen met de mannelijke verdachte ging hij er uiteindelijk vandoor. Hij probeerde te ontkomen door een sloot in te springen. Echter was de heldhaftige burger ook slim en liep naar de overkant.

Hierop kon hij de inbreker vasthouden. Het was hierna wachten op de politie, deze arriveerde korte tijd later. De politie heeft een onderzoek in de buurt gedaan. Hier werd onder meer gebruik gemaakt van een speurhond. Ze hebben de weilanden achter de manege doorzocht. Ook vonden ze in de buurt van het huis twee sokken die afkomstig waren van de daders. Deze zijn meegenomen.

De vrouwelijke verdachte is ontkomen. Naar haar is lange tijd gezocht in Bodegraven. Meerdere politie eenheden waren actief aan het zoeken.

Foto’s: Danny de Vries

20160511142224.jpg

20160511142225.jpg

20160511142226.jpg

20160511142227.jpg

Cookievoorkeuren wijzigen