Haastrecht – Rond kwart voor 5 vanmiddag werd de brandweer van Gouda  en Haastrecht gealarmeerd voor een schoorsteenbrand  aan de Steinsedijk in Haastrecht.

Ter plaatse bleek er een schoorsteenbrand te woedden in een boerderij-woning net naast de dijk. Omdat deze schoorsteen zich op een plek achter het pand bevond welke lastig te bereiken was voor de autoladder werd al snel besloten ladders te gebruiken om toch bij de betreffende schoorsteen te komen. Na een controle in het pand bleek dat de brand zich beperkt had gehouden tot de schoorsteen zelf, echter door de kromming in de schoorsteen, was de brand wel lastig uit te krijgen omdat de hitte bleef hangen. Na enige tijd met de ramoneur bezig te zijn geweest kon het sein ”brandmeester”  worden gegeven en kon men weer gaan opruimen om uiteindelijk weer retour naar de kazerne te gaan.

Foto’s: Remco F. Gerritsen

Brand HTT (1) Brand HTT (3) Brand HTT (5) Brand HTT (7)    Brand HTT (15) Brand HTT (17)             Brand HTT (43) Brand HTT (45) Brand HTT (47) Brand HTT (49) Brand HTT (51) Brand HTT (53)   Brand HTT (59)     Brand HTT (69) Brand HTT (71) Brand HTT (73) = 

Cookievoorkeuren wijzigen