Op donderdag 7 april 2016 rond 02:35 uur ontvingen brandweer en politie een melding van brand aan het ‪‎Blokland  te Nieuwveen. Daar zou een schuur in de brand staan, de vlammen waren al zichtbaar.

Ter plaatse bleek inderdaad een vrijstaande schuur naast een woning in de brand te staan. Voor de brandweer was duidelijk dat de schuur niet meer te redden viel, de eerste bluswerkzaamheden waren dan ook gericht op het behouden van de naastgelegen woning. Vermoedelijk is de brand begonnen ter hoogte van de meterkast. De schuur en inhoud zijn verloren gegaan bij de brand. Als gevolg van de brand is ook de hoofdleiding van het elektriciteitsnetwerk geraakt, hierdoor is de straatverlichting uit en hebben de woningen aan het Blokland geen stroom. Liander is al ter plaatse bezig om dit te verhelpen.

Foto’s: Politie Kaag en Braassem & Mariëlle van Lammeren

Brand in schuur (3) (Kopie)b3jYKy1h (Kopie) r8yGMhv1 (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen