Katwijk – Dinsdagmiddag 5 april is omstreeks 15:45 uur een keuken verwoest door een flinke brand in een flatwoning aan de Boslaan in Katwijk.

De hulpdiensten rukte uit voor een melding van een brand in de keuken op de 1e etage. Ter plaatse bleek dat de keuken al flink in brand stond, waardoor er opgeschaald werd naar het middelbrand. De brandweer heeft vervolgens een deel van de flat ontruimd en de brand van binnen bestreden met ‘One Seven’. De brandweer heeft 1 persoon gered van het balkon. Deze persoon is door de ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brand was na ongeveer 20 minuten onder controle. Stichting Salvage zal de schade in kaart gaan brengen. De omliggende flatwoningen zijn korte tijd ontruimd maar zijn inmiddels weer vrijgegeven.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen