Driebruggen – De jaarlijkse ABWC vaardigheidstoetsen zijn weer van start gegaan. Op zaterdag 2 april was de brandweerpost Driebruggen aan de beurt om de provinciale vaardigheidstoets in de klasse TS-HD te organiseren. Deze dag stonden 8 ploegen uit verschillende regio’s die deelnemen aan de toets. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen. De deelnemers en teams worden objectief beoordeeld door vakbekwame collega’s op meerdere elementen. De bevindingen van deze beoordelaars worden gerapporteerd op vastgestelde beoordelingslijsten. Ieder team krijgt een puntenscore en een rapportage van hun inzet. Hierin staat wat de sterke en minder sterke punten van het team waren tijdens de toets.
Het scenario was als volgt: 2 jongens hadden in een verlaten pandje brand gesticht, 1 jongen was al door een buurman betrapt en naar buiten gehaald, de andere zat nog binnen. De brandweer moest eerst een deur forceren om binnen te komen, de jongen veilig te stellen en de brand te blussen.

Foto’s : Edwin Kasteleijns en Remco Gerritsen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen