Den haag - Vanavond zijn zo’n 15 bezoekers van het sportcomplex ‘De Houtzagerij’ aan de Hobbemastraat onwel geworden.

De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk; metingen door de brandweer en de technische dienst van het zwembad hebben geen resultaten opgeleverd. Om de slachtoffers medisch bij te staan is een groot aantal ambulances opgeroepen, waaronder een aantal uit de buurregio’s Rotterdam-Rijnmond en Hollands Midden. Ook het traumateam is opgeroepen; in dit geval vanuit Rotterdam. Rond half elf waren er elf ambulances gealarmeerd en pas één slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Een aantal bezoekers van het zwembad is in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet te worden vervoerd. De Hobbemastraat was afgezet voor al het verkeer (en dus was tram 6 gestremd) zodat de opgeroepen ambulances zich daar konden opstellen. Er waren zo’n 56 mensen aanwezig in het Sportcomplex. De slachtoffers die onwel werden, waren op dat moment in het zwembad aanwezig; er was een zwemavond gaande voor vrouwen. Op 8 maart was er al eerder een incident met personen die in ‘De Houtzagerij’ geweest waren. Zo’n veertig kinderen werden onwel. Het zwembad zal sowieso donderdag 24 Maart gesloten blijven om onderzoek te doen naar de oorzaak

Foto’s & tekst : Regio15 – Danny Botman 


get_img (1) (Kopie) get_img (2) (Kopie) get_img (3) (Kopie) get_img (4) (Kopie) get_img (5) (Kopie) get_img (6) (Kopie) get_img (7) (Kopie) get_img (8) (Kopie) get_img (9) get_img (10) (Kopie) get_img (11) (Kopie) get_img (Kopie)

 

Cookievoorkeuren wijzigen