Lekkerkerk - Op maandagmiddag heeft er zich een achtervolging voorgedaan in de Krimpenerwaard. De politie zat al vanaf de N207 (Beijersche bocht) bij Stolwijk achter een voertuig aan, welke tijdens een controle plotseling op de vlucht was geslagen voor de politie. Deze achtervolging eindigden op de Opperduit in Lekkerkerk waarbij twee andere auto’s beschadigd raakte.

De vluchtende autobestuurder wilde op de Opperduit een Mercedes Vito busje inhalen. Echter stonden op de tegengestelde rijrichting twee auto’s geparkeerd. Er werd nog geprobeerd om deze te ontwijken maar met de zijkant werd een geparkeerde blauwe Fiat vol geramd. Vervolgens kwam de auto van de verdachte tot stilstand tegen een tweede geparkeerde auto. Het Mercedes busje werd niet geraakt. Kort voor hij het Mercedes busje wilde inhalen ramde hij met de rechterzijde al een lantaarnpaal welke hierdoor gerepareerd zal moeten worden.

Volgens een buurtbewoner is de bestuurder, tevens de enige inzittende, direct met getrokken vuurwapens door de politie omsingeld en aangehouden. Hierna is hij direct afgevoerd naar een politiebureau.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) uit Den Haag kwam ter plaatse om uitgebreid onderzoek te doen en de situatie vast te leggen. Ten tijde van het onderzoek is de Opperduit een paar uur lang afgesloten geweest voor alle verkeer. Rond 16:00 werd de dijk weer opengesteld voor het verkeer. Er kwam een polititetakel ter plaatse om de auto van de verdachte op te halen. Twee andere bergers kwamen ter plaatse voor de andere beschadigden voertuigen.

Wat de verdachte op zijn kerfstok heeft is bij ons niet bekend. Mede omdat de verdachte op geparkeerde voertuigen botsten, raakte er niemand gewond.

Foto’s: Marco van Bemmel

Achtervolging Lekkerkerk (3) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (7) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (13) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (21) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (29) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (38) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (40) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (41) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (42) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (45) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (49) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (53) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (55) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (56) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (58) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (59) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (62) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (65) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (71) [112HM] Achtervolging Lekkerkerk (72) [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen