Gouda - Deze avond kreeg politie Gouda melding van een man die vanuit een personenauto beschoten was na een verkeersruzie op de Kattensingel in Gouda. De man kwam na het voorval zelf naar het politiebureau waarna de politie op zoek ging naar de verdachte.

De man had op het politiebureau alle gegevens van het voertuig doorgegeven waarna de politie de zoektocht kon starten. Het voertuig werd niet veel later gevonden, aangezien er niet bekend was waarmee de man beschoten was paste de politie een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) toe en werd er een aanhouding verricht. De man bleek met een balletjespistool te zijn beschoten.

De politie maakte een plaats delict op de plek waar de man beschoten was om zo eventuele sporen veilig te stellen, dit gebeurde op de Kattensingel in kruising met het Kleiwegplein ter hoogte van de ABN Amro die daar gevestigd is. De politie heeft de Kattensingel afgesloten voor het verkeer dat vanaf de Reigerstraat kwam zodat het plaats delict goed en veilig afgezocht kon worden.

Na een geruime tijd bezig te zijn geweest heeft de politie het plaats delict opgeheven waarna de Kattensingel weer vrijgegeven werd voor het verkeer. Of er sporen gevonden zijn op het plaats delict is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Persbericht Politie – Een 42-jarige man uit Gouda meldde zich woensdagavond rond 21.00 uur op het politiebureau en vertelde dat hij zojuist op de Kattensingel beschoten was. De man was betrokken geraakt bij een verkeersruzie. Toen hij bij het stoplicht kwam, kwam de betrokken auto naast hem staan en werd er vanuit het raampje op de Goudenaar geschoten.

De bestuurder gaf direct gas en reed naar het politiebureau waar hij zijn relaas deed. Direct werd een zoektocht ingesteld naar de betrokken auto. Op basis van de door de bestuurder opgegeven beschrijving van de auto, troffen agenten op de Nieuwebroekweg een auto aan die mogelijk bij het incident betrokken was. Door middel van een zogeheten uitpraatprocedure werden de twee inzittenden uit de auto gehaald en aangehouden. De auto waarin zij reden werd voor onderzoek in beslag genomen.

Op de Kattensingel volgde een uitgebreid sporenonderzoek. Zoals de eerste bevindingen het nu laten aanzien, is de Goudenaar beschoten met een balletjespistool. De aangehouden verdachten, en het voertuig waarin zij reden, bleken met het incident niets te maken te hebben. De aangehouden mannen zijn daarop weer in vrijheid gesteld.

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de verkeersruzie of die iets kunnen vertellen over het betrokken voertuig, waarschijnlijk een zwarte Volkswagen Golf met getinte ramen, opvallende glimmende velgen en witte kentekenplaten. Heetf u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bel dan met de recherche in Gouda via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto’s: Franklin Coenen

99445413-e183-4d19-8755-7d2317ba8ec6 (Kopie) DSC_0691 (Kopie) DSC_0693 (Kopie) DSC_0694 (Kopie) DSC_0696 (Kopie) DSC_0699 (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen