Moordrecht - Op zaterdagavond rond kwart over negen werd de brandweer van Moordrecht en Gouda gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Vierde Tochtweg in Moordrecht.

Ter plaatse bleek het nodig om de schoorsteen te ramoneuren maar was er verder weinig gevaar voor uitbreiding. Door elektriciteitskabels werd al snel duidelijk dat de autoladder niet bij de schoorsteen van de woning kon komen. Er werd nog een poging gedaan om de brandweerwagen op de oprit van de woning te zetten maar dit bleek te krap. Hierop werd besloten om een brandweerman via een ladder op het dak te laten klimmen. Hiervoor werden eerst uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. De lijnrem werd er bij gepakt en werd aan twee kanten van de woning gezekerd. De hulpverlener die het dak op ging kreeg een tuigje om welke vast zat aan de lijnrem. Mocht het gebeuren dat hij ten val kwam blokkeert de lijnrem.

Eenmaal alles gezekerd en gecheckt kon de brandweerman naar boven en is naast de schoorsteen gaan zitten om zo de schoorsteen te vegen met de ramoneur. Tegen half elf kon de brandweer alles weer inpakken en retour kazernepost.

Foto’s: Marco van Bemmel 

Brand MDT (6) [112HM] Brand MDT (11) [112HM] Brand MDT (14) [112HM] Brand MDT (15) [112HM] Brand MDT (23) [112HM] Brand MDT (25) [112HM] Brand MDT (26) [112HM] Brand MDT (29) [112HM] Brand MDT (31) [112HM] Brand MDT (32) [112HM] Brand MDT (34) [112HM] Brand MDT (35) [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen