Leiden – Vanmorgen is omstreeks 06:00 uur de brandweer gealarmeerd voor een assistentie politie aan de Plesmanlaan in Leiden.

Ter plaatse bleek er een inbraak te zijn gepleegd bij het Shell benzinestation aan de Plesmanlaan in Leiden. De inbraak heeft via het dak van het benzinestation plaatsgevonden, hierbij heeft de inbreker meerdere vuilniszakken met sigaretten(sloffen) buit gemaakt waarop hij op de vlucht is geslagen in de richting van een parkje. De politie is direct in samenwerking met de politiehelikopter een zoekactie gestart naar de inbreker, en deze kon ook al gauw worden aangehouden met behulp van een politiehond, deze heeft de inbreker gegrepen. De brandweer is op verzoek van de politie met twee voertuigen ter plaatse gekomen voor onderzoek op het dak van het benzinestation. Hierbij zijn onder meer de meerdere volle vuilniszakken met sigaretten naar beneden gehaald, deze zijn door de politie meegenomen. De inbreker heeft had een gat gemaakt in het dak boven de sigarettenopslag.

Foto’s: Koen Jongen | District 16 

Inbraak LDN (1) Inbraak LDN (2) Inbraak LDN (3) Inbraak LDN (4) Inbraak LDN (5) Inbraak LDN (6) Inbraak LDN (7) Inbraak LDN (8) Inbraak LDN (9) Inbraak LDN (10) Inbraak LDN (11) Inbraak LDN (12)

Cookievoorkeuren wijzigen