Nieuwerkerk aan den IJssel –  De hulpdiensten werden om 01:17 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Westringdijk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ter plaatse bleek er een grote uitslaande brand te woeden in een caravanstalling wat gevestigd is in een kassencomplex. Bij de brand zijn diverse explosies geweest, vermoedelijk door de aanwezige gasflessen. Enkele minuten na de eerste alarmering werd er opgeschaald naar ”middelbrand” en even later ook naar zeer grote brand – GRIP 1.  De hulpdiensten hebben enkele woningen ontruimd. De brandweer heeft op tactische plaatsen waterschermen ingezet op het vuur tegen te houden. Hoe de brand is ontstaat is echter nog niet bekend.

Update : Om 03:41 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Foto’s : Sven Poeze

Brand NAY (1) Brand NAY (2) Brand NAY (3) Brand NAY (4) Brand NAY (5) Brand NAY (6) Brand NAY (7) Brand NAY (8) Brand NAY (9)zgb nay (1) zgb nay (4) zgb nay (6) zgb nay (8) zgb nay (11)

Cookievoorkeuren wijzigen